Zomerbanden

Zomerbanden

Over het algemeen zijn zomerbanden geschikt om van april tot september op te rijden. Het is niet verstandig om te lang door te rijden op winterbanden wanneer de temperaturen hoger worden, omdat dan de remweg langer wordt. Niet een beetje langer, maar fors langer. Wanneer het 15 graden is en het voertuig 50km/u rijdt, dan is de remweg bij winterbanden 20% langer dan wanneer u op zomerbanden rijdt. Kortom: tijdig wisselen naar zomerbanden is nét zo belangrijk als tijdig wisselen naar winterbanden.

In de regen?

Nederlandse zomers staan bekend om hun neerslag, helaas. Regen komt erg vaak voor, zelfs in de warmste maanden van het jaar. Een goede zomerband biedt echter ook voldoende grip wanneer het regent. Dit betekent dus dat de zomerband eigenlijk voor élk weertype geschikt is dat van april tot september kan voorkomen.

Zomerbanden of all season banden?

Die keuze is natuurlijk geheel aan u. Waar u wel aan moet denken is het feit dat vier-seizoenen banden eigenlijk op alle vlakken een beetje inleveren omdat ze zo veelzijdig zijn. Dit maakt de band niet per definitie veel slechter, maar wanneer u voor optimale kwaliteit, rijveiligheid en grip gaat in elk seizoen, dan is het verstandig om te kiezen voor zomerbanden & winterbanden ten opzichte van de vierseizoenenband. Echter, wanneer u slechts weinig rijdt per jaar, bijvoorbeeld maximaal een half uurtje per dag naar uw werk en terug, dan kunnen vierseizoenen banden juist weer zeer handig zijn.

Zomerbanden online kopen

Het voordelig aanschaffen van zomerbanden kan tegenwoordig zeer eenvoudig online. Hier kunt u een zeer compleet aanbod zomerbanden bekijken en meteen aanschaffen!

Daarnaast is het mogelijk om een montagelocatie uit te kiezen waar u uw autobanden kunt laten monteren. Zo hoeft u zelf niet meer op zoek naar een geschikte garage waar ze uw nieuwe zomerbanden op uw auto kunnen leggen.

Terug naar overzicht