Winterbanden

Winterbanden

Wist u dat een auto slechts met vier rubberen oppervlaktes ter grootte van een briefkaart contact maakt met de weg wanneer u er met 130 km/u overheen rijdt? U kunt zich voorstellen dat goede banden daarom van uiterst hoog belang zijn. Vooral goede winterbanden zijn dan een must aangezien rubber grip verliest bij lagere temperaturen omdat het harder wordt.

Wat zijn winterbanden precies?

Winterbanden zijn banden die zijn gemaakt van een speciaal soort rubber dat zachter is en meer grip heeft bij lagere temperaturen. Ook in de herfst kunnen winterbanden dus al van waarde zijn, aangezien winterbanden ook op een nat wegdek meer grip bieden dan een gemiddelde normale autoband.

In het onderstaande filmpje wordt met praktijktests duidelijk uitgelegd waar de verschillen zitten tussen zomerbanden en goede winterbanden.

Zoals u ziet heeft u volop voordeel van goede winterbanden. Wanneer u veel op de weg zit, vaker (besneeuwde) binnenwegen neemt of naar het buitenland gaat waar sneeuw ligt, dan zijn winterbanden een echte must. Maar door het voordeel dat deze banden hebben op nat wegdek, zijn winterbanden eigenlijk voor iedere autobezitter die het Nederlandse wisselvallige weer dient te trotseren.

Winterbanden kopen?

Wilt u winterbanden voordelig online kopen? Dat kan via deze website. Hier kunt u eenvoudig aangeven welke maat banden u wilt hebben, het merk aangeven, de maximale snelheid in km/u invoeren en het draagvermogen ingeven. Ook kunt u aangeven of u runflat banden wilt hebben of niet.

Runflat is een autoband die gekoppeld is met een waarschuwingssysteem in de auto dat aangeeft of de band lek is. U kunt vervolgens nog zo'n 80 km doorrijden met de lekke band. Deze band kan alleen gemonteerd worden op modernere auto's met het speciale waarschuwingssysteem

Vervolgens kunt u eenvoudig de geschikte band selecteren en aanschaffen. Bekijk het aanbod hier.

Terug naar overzicht