Velgen

Velgen

Een autovelg is eigenlijk een onderdeel van het wiel van de auto. Het is het gedeelte waarop de band ligt. Vroeger bestond een veld uit spaken, net zoals dat nu met een fietsvelg nog steeds het geval is. Voor auto's werd dit echter te gevaarlijk, dus nu is het niet meer toegestaan om een autovelg met spaken te maken. Er wordt echter nog wel eens een oogje toegeknepen wanneer het om een oldtimer auto gaat waarbij spaakwielen officieel bij horen.

Lichtmetalen velgen of stalen velgen?

Over het algemeen zijn er twee soorten velgen te onderscheiden: lichtmetalen velgen en stalen velgen. In de autoracerij worden ook nog wel eens magnesium velgen gebruikt, maar deze zijn zeer brandbaar en niet te blussen met water, waardoor ze in veel autosporten tegenwoordig ook niet meer zijn toegestaan. Daarom is de keuze beperkt tot lichtmetalen of stalen velgen.

Voordeel van stalen velgen

Stalen velgen zijn ontzettend stevig en ontzettend goedkoop. Dat zijn vaak voorname redenen om winterbanden standaard op een stalen velg te laten zitten. Oudere auto's en goedkopere auto's zijn ook meestal voorzien van stalen velgen. Nieuwere en duurdere auto's pronken in de meeste gevallen met lichtmetalen velgen.

Voordelen van lichtmetalen velgen

Lichtmetalen velgen zijn, zoals de naam al verklapt, vervaardigd van een lich metaal. Namelijk Aluminium. Dit maakt het gewicht van de velgen een stuk lager, wat de snelheid van de auto ten goede komt. Daarnaast zijn lichtmetalen velgen erg mooi: ze geven uw auto een echte boost qua uiterlijk. Dat laatste is overigens de reden dat veel mensen tegenwoordig kiezen voor lichtmetalen velgen. Doordat ze van zichzelf al zo mooi zijn, is het overigens niet nodig om er wieldoppen op te plaatsen.

Velgen online kopen

U kunt eenvoudig online velgen bestellen op deze pagina. Maak in het menu de keuze voor lichtmetalen velgen of stalen velgen. U kunt vervolgens op automerk zoeken naar de juiste exemplaren. Ook is het mogelijk om op uw kenteken te zoeken, zodat u zeker de juiste velgen koopt!

Bekijk het aanbod

Terug naar overzicht