Bandenverzekering

Bandenverzekering

Wist u dat er ook zoiets bestaat als een autobandenverzekering?

Hoe sluit ik een bandenverzekering af?

Er zijn een aantal mogelijkheden om een bandenverzekering af te sluiten. Meestal sluit u de verzekering af bij aankoop van nieuwe banden. De kosten zijn dan vaak eenmalig en per band, of een vast bedrag per maand. Sommige banden kunnen alleen verzekerd worden als u ze opslaat. 

Band kapot = schade vergoed

Tenzij u doelbewust uw eigen banden kapot maakt (fraude) dan maakt het niet uit wat er met uw band gebeurt. U krijgt de schade dan altijd vergoed. Of het nu gaat om een botsing tegen de stoeprand, vandalisme, of een lekke band, uw band kapot = schade vergoed (geldt bij de meeste verzekeraars). 

Meestal wordt geprobeerd om de beschadigde band te herstellen. Lukt dit echter niet, dan krijgt u in de meeste gevallen een nieuwe band. Van sommige verzekeraars krijgt u een bedrag voor de geleden schade, andere verzekeraars bieden u gratis nieuwe banden of reparaties aan bij door hun uitgekozen servicepunten. Let hier goed op, want reparaties bij andere vestigingen worden dan niet vergoed!

Kosten en baten autobandenverzekering

Een autobandenverzekering is niet duur en kost meestal een paar euro per band of per maand. Afhankelijk van welke verzekeraar u uitkiest voor uw bandenverzekering, kunt u bijvoorbeeld profiteren van de volgende voordelen:

Bekijk voor de specifieke prijzen en voordelen de voorwaarden van uw verzekeringsmaatschappij. 

Autobanden verzekeren in combinatie met autoverzekering

Een WA-autoverzekering is verplicht, als u een auto heeft waarmee u op de weg rijdt, dan heeft u dus al een autoverzekering. Een bandenverzekering is vaak af te sluiten in combinatie met uw autoverzekering. U betaalt dan vaak minder of krijgt korting op de verzekering als u deze direct erbij afsluit. Controleer dan ook direct even de servicepunten waar u terecht kunt als uw band een reparatie nodig heeft.

Terug naar overzicht