Accessoires

Autobanden zijn niet alleen noodzakelijk, maar de juiste variant zorgt ook voor de nodige veiligheid. Het is dus zeker belangrijk om hier voldoende research naar te doen. Er zijn echter ook "accessoires" die uw veiligheid op de weg kunnen vergroten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende zaken

Sneeuwkettingen

Gaat u in de winter op vakantie naar bijvoorbeeld Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk? Sneeuwkettingen zijn dan veelal verplicht. Deze landen hebben besneeuwde bergen waar het absoluut onverantwoord is om zonder sneeuwkettingen te rijden. Sneeuwkettingen zijn overigens alleen toegestaan wanneer er daadwerkelijk sneeuw ligt. Vaak is dit ook aangegeven, aangezien de weg anders wordt vernield door de sneeuwkettingen. Wanneer het verplicht is om sneeuwkettingen onder de auto te hebben liggen, dan staat dit aangegeven op een verkeersbord.

Lees hier meer over sneeuwkettingen

Velgen

Velgen zijn er in allerlei soorten en maten. Ze zijn nuttig, maar doen ook erg veel voor het uiterlijk van de auto. Een mooie velg kan de auto maken of breken. De meest bekende velgen zijn lichtmetalen velgen, maar wanneer er naar prijs wordt gekeken dan zijn stalen velgen een goedkopere optie. Waar uw keuze naar uit gaat, is erg persoonlijk. Veelal worden lichtmetalen velgen wel veel mooier gevonden dan de stalen variant.

Lees hier meer over (verschillende soorten) velgen

Wieldoppen

Wanneer een velg op zichzelf al erg mooi is, zijn wieldoppen niet nodig. Bij stalen velgen wordt wel vaker gekozen voor wieldoppen omdat dit het uiterlijk van auto mooie maakt. Er zijn ontzettend veel verschillende modellen wieldoppen, en ook met kleur wordt regelmatig gevarieerd. U kunt dus veel kanten op met wieldoppen.

Deze tekst is mede tot stand gekomen i.s.m. Autobedrijven Totaal